Logo

Stichting Schaapstil

De Leeuwarder Schaapskudde

 Agrarische dienstverlening, specialistische veeverzorging,

Ecologisch landschapsbeheer & opleidingsinstituut

Logo

Cane Da Pastore Maremmano Abruzzese

(The dog of the shepherd of the Maremmano and Abruzzese)

Het voordeel van het hebben van enige internationale contacten is dat je vervolgens ook op werkbezoek kan en het echte Italiaanse en Sardegnaanse herdersleven kan ervaren ipv een romantisch beeld voorgeschoteld te krijgen.

Op deze manier zijn we ook in aanraking gekomen met een aantal herders die deze honden nog dagelijks inzetten en selecteren op werkvermogen, die zelf interesse hadden in de inzet van border collies voor hun eigen bedrijfsmatige werkzaamheden op onherbergzaam terrein, vlak naast het gebied waar de boerderij van onze Italiaanse Nonna staat.

 

De functie van de Maremma, net als vele andere LGD's (Livestock Guardian Dogs) is gelegen in de bescherming van de kudde. Waar de Border Collie het vee drijft (een herding dog), hoedt de LGD het vee tegen gevaar in de vorm van onbekende honden, roofdieren en anderszins.

De afbeelding “http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2993891/2/istockphoto_2993891_italian_sheep_dogs.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

Door de pups al van jongs af aan te laten wennen aan schapen als 'soortgenoten' waar ze niet mee mogen spelen, maar die ze wel moeten beschermen alsof het kwetsbare roedelleden zijn, kunnen de Maremma's een waardevolle toevoeging vormen voor elke kudde die in het openbaar opereert.

 
Over enige tijd zullen we één afgetrainde oudere Maremma-teef, die ons en onze honden wel aardig vindt, overnemen, om haar op onze kudde te laten enten. Een tijdje later zullen daar één of twee pups uit Italië bij gebracht worden die het werk dan van haar mogen afkijken om haar taak volledig over te nemen als de oudere teef een pensioenwaardige leeftijd heeft bereikt en hier in Nederland een goed plekje krijgt bij een Italiaans gezin wat we toevallig goed kennen :-)
 

Contact:

Stichting Schaapstil

Wismastate 202

8926 R E Leeuwarden

fax: 058-8447383

tel: 058-2673053

spoed: 06-26730788

e-mail

Bankrekening: 58.77.73.464 (ABN AMRO) tnv Stichting Schaapstil te Leeuwarden

Uitspraken/Arresten: Lokaal gehost op: www.sheepdog.nl Via database: www.rechtspraak.nl
Wederrechtelijke stichtingsbestuursuitbreiding:
Opnieuw verworpen ontslagverzoek:

Google

web / het internet

www.sheepdog.nl
www.dutchsheepdogsociety.nl www.isds.org.uk

© 2007; Rabhin S. Jainandunsing; all rights reserved

Content on this website can not be used on other mediums without prior written consent from the author of this site. Click here to contact us